Багато хто на духовному шляху шукає самореалізації. Мета пізнати себе гідна подиву, але це не кінцева мета життя. Кінцевою метою нашого людського існування є досягнення Богореалізації. Для цього нам потрібно пізнати Бога через особисті стосунки з Ним, а це можна зробити лише через бгакті, чисту любов і відданість. Атма Крія Йоґа дає вам перевірену практику для розвитку цієї любові та благодаті для досягнення кінцевої мети.

Постійні запитання

  • Хто я?
  • Звідки я прийшов?
  • Чому я тут?
  • Куди я їду?
  • Яка ціль мого життя?

Тисячі років люди розмірковували над цими питаннями, щоб дізнатися, хто вони насправді і чому вони тут. Хоча відповіді можна знайти в книгах, в інтернеті або на курсах, самі по собі знання не дають реалізації.

Реалізація

Усвідомлення – це “ах-ха!” момент, який перетворює знання на розуміння. Це не приходить через ум, це приходить через пережитий досвід, який виходить за межі ума. Це відбувається миттєво, і це змінює вас назавжди. Усвідомлення радикально змінює те, як ви відчуваєте себе та світ навколо вас. Є багато рівнів реалізації.

Самореалізація

Самореалізація приходить, коли ви на власні очі відчуваєте свою вічну природу та блаженство, яке приходить від глибокого усвідомлення того, що «Ви» існуєте поза вашим тілом, умом та емоціями. З належним фокусом і відданістю перевіреній практиці ви можете піднятися до Самореалізації своїми власними зусиллями. Атма Крія Йоґа надає вам інструменти, все, що вам потрібно зробити – це докласти щирих зусиль і робити це з любов’ю.

Цільтеся ще вище

Багато ґуру або вчителів говорять про самореалізацію, а деякі навіть можуть дати вам садгану (духовну практику), щоб досягти цього. Але самореалізація — це не кінець подорожі душі. Людина, яка усвідомила себе, все ще може перебувати в пастці нескінченного циклу народження та смерті ще сотні чи навіть тисячі життів. Лише усвідомивши Бога, можна бути назавжди вільним. Проте дуже небагато навіть ставлять собі за мету досягти Бога.

Серед тисяч людей, можливо, один прагне досконалості; навіть серед тих, хто прагне досконалості, тільки один може знати Мене; і серед тих, хто знає Мене, можливо, лише один знає Мене насправді.

– Бгаґавад-Ґіта, розділ 7, вірш 3

Бого-реалізація

Бого-реалізація – це коли Бог відкриває Себе вам. Це відбувається, коли его більше немає, і все, що існує, це лише Бог, який відчуває Себе у Своєму власному творінні. Усвідомлення Бога можливе лише завдяки милості майстра, який усвідомив Бога. Милість здобувається через сильне прагнення і повну віддачу Господу.

Лише завдяки відданості він отримує справжнє знання про те, хто і що я. Пізнаючи Мене таким чином, через відданість, він єднається зі Мною.

– Бгаґавад-Ґіта, розділ 18, вірш 55

Кваліфіковані вчителі

Коли ви хочете досягти чогось, що вам не під силу, важливо отримати кваліфіковане наставництво. Якщо ви хочете навчитися плавати, вам потрібно знайти когось, хто вміє плавати самостійно, і він має бути достатньо компетентним, щоб навчити вас плавати також.

Якщо ви хочете досягти реалізації, вам потрібно звернутися до реалізованого майстра. Якщо ви хочете досягти усвідомлення Бога, вам потрібно знайти майстра, що усвідомив Бога, який також має милість дарувати те саме усвідомлення іншим. Парамагамса Вішвананда є таким майстром.

Милість Майстрів

Парамагамса Вішвананда та Магаватар Бабаджі є майстрами, які усвідомили Бога, разом вони співпрацювали, щоб передати людству Атма Крія Йоґу. Техніки були спеціально вибрані для підтримки духовного зростання та прогресу в наш час.

Атма Крія Йоґа несе в собі милість Магаватара Бабаджі, Парамагамси Вішвананди, усіх майстрів крія йоґи і Самої Божественної Матері. Ця благодать надається через ініціацію Шактипат, яка дається наприкінці курсу Атма Крія Йоґи.

Ініціація Шактипат

«Шактипат» означає «гідний милості». Це суть крія йоґи; це самі Магаватар Бабаджі та Парамагамса Вішвананда. Ініціація Шактипат передає енергію від майстра до учня.

Після ініціації майстри присутні щоразу, коли йоґ сидить, щоб виконувати практику. Вони тут, щоб скеровувати, підтримувати, захищати й допомагати йоґам глибше зануритися в їхній досвід. І, коли настає відповідний час, майстри також поруч, щоб подарувати вищий рівень реалізації.

Зусилля

Без щирих зусиль неможливо досягти вищих рівнів реалізації. Ці зусилля походять від послідовної та цілеспрямованої практики перевіреної садгани. Однак, що важливіше, для цього потрібна чітка мета. Куди ви хочете піти? Ви шукаєте матеріальної вигоди? Самореалізації? Або ви хочете досягти остаточної Божественної Любові? Вибір за вами.

Бгакті

Якщо ви хочете досягти мокші (звільнення від нескінченного циклу народження та смерті) або усвідомлення Бога, вам потрібно розвивати бгакті, Божественну Любов.

Божественна Любов є основою всього. Шлях бгакті означає любовні стосунки з Богом, з Найвищим. Це означає, що людина готова розчинитися в Цілому, що людина готова запросити Ціле у своє серце. Шлях бгакті означає пробудження внутрішнього серця.

– Парамагамса Вішвананда

Пробудження бгакті

Бгакті присутня в кожному, але вона дрімає в наших серцях, доки її не пробудять через перевірену духовну практику.

Коли ваш ум стане спокійним і безтурботним, коли ваша медитація стане твердою і стійкою, коли ви поглинетеся любов’ю, ви відчуєте себе в присутності Всевишнього. Ви відчуєте, що ваша свідомість позбавлена будь-якої подвійності. Саме тут відданий досягає милості ґуру і Бгаґавана, ґуру і Бога.

– Коментар Парамагамси Вішвананди до Нарада-бгакті-сутрам

Бгакті-йоґа – йоґа любові

Бгаґавад-Ґіта пропонує дорожню карту для досягнення самореалізації та, зрештою, усвідомлення Бога. Вершина вчення Ґіти відома як Бгакті-йоґа, Йога любові. Ті самі принципи глибоко вкорінені в Атма Крія Йозі.

Атма Крія Йоґа дає вам перевірену садгану для пробудження бгакті. Кожна з 15 технік пробуджує одну з дев’яти форм бгакті. Практика є досить гнучкою, щоб вписати її у ваше повсякденне життя, і водночас достатньо потужною, щоб привести вас до Бога.

Бгакті – це інший вимір життя. Бгакті є особистою релігією, оскільки це особисті стосунки з Богом. Це дуже, дуже особисті любовні стосунки з Богом.

– Парамагамса Вішвананда

Садгана

Щоденна практика Атма Крія Йоґи відкриває двері до чудесного перетворення у вашому житті, це може принести справжню любов, тривале щастя та справжню радість. Це як щоденне побачення з Богом. Ви можете не бачити Його на початку, але Він є. Майстри є, щоб привести вас до Нього. Ви просто повинні чітко уявляти свою мету і докладати щирих зусиль.